Reguli Poker

Pokerul este un joc care folosește un singur pachet commonplace de 52 de cărți. La evenimente sau turnee de poker, vei vedea adesea că dealer-ul amestecă un al doi-lea pachet în timpul unei mâini, pentru ca jocul să curgă speedy. Una dintre cele mai importane reguli poker este că orice jucător poate cere schimbarea unui pachet, iar toți participanții trebuie să fie martori la desigilarea celui nou. Orice strategie de numărare a cărților este ineficientă așa că, este nevoie de un singur pachet de cărți chiar și pentru 10 participanți. În acest articol vorbim despre regulament poker și sfaturi pentru cei aflați la început.

Principalul scop pe care trebuie să îl îndeplinești în jocul de Poker este să formezi cea mai bună combinație de 5 cărți. Această combinație se numește ‘mână de poker’ și se formează cu ajutorul celor doi cărți primite din partea dealer-ului și cele cinci cărți aflate pe masă. Există patru runde de pariere, Pre-Flop, Flop, Flip și River, unde ai ocazia să învingi oponenții fără ca aceștia să-ți vadă cărțile, dacă îi forțezi să renunțe la pariurile lor. Din acest motiv Pokerul este mai degrabă un joc al decepției și mai puțin un joc de noroc. Poți întoarce o mână în favoarea ta și poți câștiga potul chiar dacă ai avut ghinionul de a primi cărți slabe într-o rundă.

În esență, jocul de Poker se învârte în jurul pariurilor și îi răsplătește pe acei jucători care se pricep șă-și administreze corect jetoanele de-a lungul jocului. Dacă vrei să te ridici câștigător de la masă, cheia este să reduci pierderile atunci când primești o mână slabă și să storci adversarii de cât mai multe jetoane atunci când ai o mână puternică. Dacă ai o chintă roială în mână, fa-i pe ceilalți să parieze tot ce au!]

Pe scurt, în acest articol vom vorbi despre ce înseamnă o mână de poker și care este ordinea acestora în funcție de valoarea lor. Discutăm despre desfășurarea propriu-zisă a jocului și cum trebuie să abordezi fiecare etapă din puncte de vedere strategic pentru a câștiga. Iar în closing, vom prezenta și termenii folosiți în jocul de poker pe care îi vei întâlni în toate aplicațiile on-line. Iată tot ce trebuie să știi despre cum să joci poker și reguli poker 2 cărți pentru cei aflați la început de drum.

O recapitulare a conținutului din acest articol:

• Ce sunt și care este ordinea mâinilor de poker
• Reguli poker și maximizarea profitului
• Dicționar poker

Ce este o mână de poker?

Pentru început, dacă înveți și întelegi cum se formează fiecare mână și care este valoarea acestora te vei putea concentra pe alte aspecte ale jocului precum citirea adversarului și aplicarea unor strategii. În că de la început, toți participanții vor încerca să îți afle stilul de joc și obiceriurile de pariere pentru a găsi un tipar ce poate fi exploatat. Această practică este inevitabilă și are loc la orice masă atât în mediul on-line cât și offline.

În primele ore de joc vei constanta că ai memorat cu ușurință toate cele 10 tipuri de mâini și te vei concentra mai mult pe modul în care aceastea se formează în fiecare etapă a jocului. Mai mult, toate aceste reguli poker reprezintă doar o formalitate, dacă le întelegi speedy și le aplici în câteva meciuri virtuale. Citește articolul nostru despre formarea mâinilor de poker și află care este procesul complet și care este potențialul cărților de lungul jocului.

Ierarhia mâinilor de poker

Chintă Roială A♥ Okay♥ Q♥ J♥ 10♥ toate cu același simbol.
Chintă de culoare Cinci cărți consecutive, cu același simbol. Exemplu: 9♣ 8♣ 7♣ 6♣ 5♣
Careu Patru cărți de același rang. Exemplu: 7♥ 7♦ 7♠ 7♣ 10♠
Full Home Trei cărți de același fel + o pereche. Exemplu: 8♠ 8♦ 8♥ 7♦ 7♣
Flush Cinci cărți cu același simbol, de rang aleatoriu. Exemplu: 10♦ 8♦ 7♦ 6♦ 5♦
Chintă Cinci cărți consecutive, cu simboluri aleatorii. Exemplu: 9♠ 8♠ 7♠ 6♥ 5♥
Trei de-un fel Trei cărți cu același rang. Exemplu: 6♥ 6♦ 6♠ Q♣ 4♠
Două perechi Două perechi de cărți cu același rang. Exemplu: 10♦ 10♠ 2♠ 2♣ Okay♣
Pereche Cea mai mare pereche de două cărți câștigă. Exemplu: 9♣ 9♦ Q♠ J♥ 5♥
Carte mare Dacă nu se formează o mână, atunci cea mai mare carte câștigă. Exemplu: Okay♠ 6♣ 5♥ 3♦ 2♣

Reguli Poker – Ce trebuie să știi?

De foarte multe ori, nu mâna în sine, cât felul în care jucătorul a pariat pentru a câștiga potul este mult mai uimitor și spectaculor.

Așa cum am meționat mai sus, cele patru etape de pariere definesc cu adevărat jocul de poker și fac diferența dintre revenue și pierdere. Jucătorii de high creează un adevărat spectacol atunci când reușesc să câștige mâini într-o manieră greu de egalat. Găsești nenumărate videoclipuri pe Youtube cu mâini de high ale celor mai pricepuți jucători din lume. Pe lângă acest regulament poker, îți recomandăm să vizualizezi astfel de meciuri de poker și sa te bucuri de atmosfera incredibilă creată de acest joc.

Blind

Te-ai așezat la masă, toată lumea deține același număr de jetoane, iar dealer-ul va desemna un jucător care să reprezinte butonul. Primul jucător afla în stânga butonului este forțat să plaseze un pariu numit ‘Small Blind’, iar următoarul jucător este forțat să imediat să parieze dublul acestei sume numit ‘Large Blind’. Aceste pariuri obligatorii reprezintă prima rundă de pariere și suma lor este determinată în funcție de miza decisă în prealabil.

Una dintre cele mai importante reguli poker este legată de opțiunile de pariere disponibile începând cu a doua rundă de pariere (Pre-Flop). După ce pariurile obligatorii au fost puse, urmează să primești cele două cărți de joc. În funcție de acțiunile celorlați jucători, va trebui să iei o decizie după fiecare etapă a jocului. Iată care sunt acestea: Name (Pariezi aceeași sumă din Large Blind), Increase (Pariezi o sumă mai mare decât în Large Blind), Fold (Renunți la cărțile story și aștepti următoarea rundă).

Pre-Flop

În această etapă vei primi cele două cărți și fiecare jucător are ocazia să proceed plasând un pariu cel puțin egal cu cel din Large Blind. În ordine, fiecare jucător are opțiunea de a da Name, Increase sau Fold. Dacă pariul din Large Blind a fost de 5 RON, atunci va trebui să faci Name cu 5 RON sau să dai Increase cu 10 RON. Acțiunea are loc în sensul acelor de ceas, iar următoarea etapă începe atunci când toți jucătorii au pus pariuri egale.

Flop

Acum, primele trei cărți vor fi așezate cu fața în sus pe masa de joc și vor fi disponibile pentru toți jucătorii rămași. În această etapă, toți cei de la masă vor plasa pariuri începând cu cel aflat imediat în stânga butonului. Pe lângă cele prezentate mai sus, acum ai la dispoziție și opțiunea ‘Examine’, prin care alegi să mărești miza deja existentă dacă acest lucru este posibil.

Flip

În această etapă, a patra carte va fi așezată pe masă de către supplier atunci când pariurile sunt full. Jucătorii sunt așteptați să pariere în aceeași ordine ca cea prezentată mai sus.

River

După ce a treia rundă de pariere s-a terminat, pe masă este arătată ultima carte de joc. Etapa numită River este a cincea carte de joc și dă startul ultimei etape în care jucătorii mai pot miza pe mâna creată. Se respectă aceleași reguli poker de pariere ca până acum.

Showdown

Pentru că în joc au rămas doi sau mai mulți jucători, atunci când ultima etapă de pariere se încheie toate persoanele trebuie să-și arate cărțile. Câștigătorul este cel care deține cea mai bună combinație de 5 cărți. În cazul în care doi jucători arată o mână identică, potul se va împărți celor doi jucători. În varianta Texas Holdem, regulamentul de poker spune că simbolurile cărților au aceeași valoare.

Oportunitatea de pariere

De-a lungul acestor etape din jocul de poker vei constata că potențialul mâinii story se poate schimba, așa cum este cazul și pentru oponenți. Chiar dacă ți se pare că mâna îți poate aduce victoria, verifică mereu dacă adversarii tăi au posibilitatea de a crea ceva mai puternic folosind cărțile comune.
Aceste reguli poker arată că jocul este bazat pe matematică, asta pentru că probablitatea de a întâlni o mână valoroasă crește odată cu valoarea acesteia. Cu siguranță vei primi Două perechi în următorul meci, însă o Chintă Roială se poate lăsa așteptată ceva mai mult timp.

Limite de pariere și All-In

reguli poker

Dicționar Poker

Pentru că nu toți termenii folosiți în prezent în poker au fost traduși în limba română, am făcut o listă cu toate cuvintele folosite în acest articol și cele foarte întâlnite în aplicațiile on-line.

All-in Pariu prin care un jucător pune la bătaie toate jetoanele pe care le deține.
Guess A paria jetoane în pot.
Large Blind Este un pariu obligatoriu ce se face de către al 2 lea jucător din sânga butonului, înainte de de a fi împărțite cărțile.
Blind Etapă obligatorie de pariere înaintea împărțirii cărților.
Button Buton, este desemnat de către supplier și reprezintă cel care determină cine va trebui să parieze forțat în small și large blind.
Purchase-in Suma minimă necesară pentru a te așeza la o masă de poker.
Name Pariu ce imită suma existentă.
Examine Dacă nu există un pariu în acțiune, jucătorul are opțiunea de a nu nu pune alți bani în joc.
Supplier Persoană ce împarte cărțile și monitorizează jocul.
Flop Primele trei cărți ce sunt prezentate pe masă de către supplier în același timp. Reprezintă a doua rundă de pariere.
Fold Renunți la cărțile primite atunci când îți vine rândul.
Kicker Atunci când doi jucători au mâini de aceeași valoare, s-a creat o regulă în poker prin care învingătorul este determinat de următoarea cea mai mare carte pe care o deține.
Offsuit Cărți de diferite simboluri.
Quads Careu.
Increase Creșterea pariului anterior.
Rake Comision perceput din pot de către organizatorul jocului.
River Ultima carte așezată pe masă de supplier.
Small Blind Pariu obligatoriu ce se face de către primul jucător din sânga butonului, înainte de de a fi împărțite cărțile.
Flip A patra carte așezată pe masă de către supplier.

Dacă ești la început probabil că urmează să înveți aceste reguli poker împreună cu prietenii ori pe o platformă de poker ce îți permite să joci cu bani virtuali. Totuși, în cazul în care ești aici doar pentru a-ți verifica cunoștințele atunci trebuie să fi gata de un joc pe bune. Dacă ești în căutarea unui loc unde poți paria la poker, citește articolul nostru despre site-urile unde poți juca poker pe bani reali. De asemenea, recomandă mai departe acest regulament poker dacă știi că poate ajuta și pe altcineva.

The publish Reguli Poker appeared first on On line casino.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*