Ce înseamnă poker face și cum a devenit populară expresia?

Poker-ul este foarte apreciat pentru cultura ce s-a dezvoltat în jurul jocului. Ne referim inclusiv la limbajul particular ce a apărut, inevitabil, de-a lungul timpului. Dacă acordăm puțină atenție, vom vedea că jocul de poker conține un întreg dicționar cu termeni și vorbe ce se învârt în acestă lume. Multe dintre ele nu au avut de ce să între în limbajul uzual, însă există și câteva excepții care a reușit să iasă la suprafață și acum sunt cunoscute peste tot. În acest articol vorbim despre ce înseamnă expresia “Poker face” și cum a devenit fashionable acest termen.

Poker face

Expresie facială care nu trădează nicio emoție, deseori folosită în timpul jocului de poker pentru a exprima faptul că un jucător are un limbaj al corpului care nu oferă informații ce l-ar putea dezavantaja.

Ce înseamnă Poker face?

Atunci când jocu Poker, trebuie să te aștepți ca decepția să stea la masă cu tine. Obiectivul principal este să forțezi cât mai mulți bani de la ceilalți jucători atunci când ai o mână puternică și să ieși din joc cu pierderi cât mai mici atunci când ai una slabă. Un jucător puternic va încerca întotdeauna să-ți dea impresia că ai cea mai puternică mână și atunci îți va lua toți banii cu una și mai bună! Acest lucru este posibil prin “bluff”, iar poker face este doar una dintre metodele de acest gen. Dar ce înseamnă Poker face mai precise?

Expresia poker face a apărut din nevoia jucătorilor de a denumi o stare ce nu trădează nicio emoție. După primirea cărților, fiecare oponent rămas în joc va încerca să afle dacă poate câștiga această mână și cât de mulți bani poate obține de la ceilalți. Pentru a face acest lucru, toți analizează stilul de joc și tiparele adoptate de fiecare. Inevitabil, vor exista strategii tipice fiecărui jucător pe care le poți exploata în favoarea ta. Poker face reprezintă un stil de joc atipic, care nu te reprezintă și care nu poate oferi informații în defavoarea ta.

Totodată, poker face este folosit și pentru a ademeni adversarul, lăsând-i falsa impresie că deține un avantaj. Acest comportament poate fi extrem de eficient, însă poate lucra împotriva ta în cazul în care ți-ai subestimat adversarul. În loc să determini un oponent să parieze mai mult, comportamentul tău îl poate face să iasă din joc mai devreme decât te așteptai, iar avantajul potențial să fie pierdut.

Cum a devenit populară expresia Poker Face?

În 2008, Girl Gaga lansa melodia „Poker Face”, ce avea să fie cel mai vândut single al anului și unul dintre cele de succes ale tuturor timpurilor. Mai târziu, cântăreața a explicat faptul că textul melodiei este inspirat atât din viața sa personală cât și din lumea jocurilor de noroc. Atunci, o mare majoritatea a oamenilor au auzit pentru prima dată această expresie și s-au întrebat “ce înseamnă poker face?”.

În primele versuri ale melodiei, Girl Gaga face aluzie la jocul de Poker Texas Gap’em. Este cel mai cunoscut și cel mai fashionable tip de poker, fiind caracterizat prin faptul că jucătorii pariază unul împotriva celuilalt și urmăresc să se ridice de la masă cu banii participanților.

Pentru că stau ore întregi la aceeași masă, participanții încearcă să găsească tipare în stilul de joc al celorlați și să exploateze slăbiciunile observate, fără a da de gol propriile strategii. “Poker Face” sau “Fața de poker”, este doar unul din trucurile folosite de jucători pentru a combate această practică.

Cântăreața folosește acest termen cu intenția de a face o analogie despre relația sa cu o persoană apropiată. Folosește “poker face” pentru a-și ascunde intențiile, însă acest lucru este întotdeauna riscant și oricine poate pierde la closing, precise ca în poker.

Concluzii

Dacă ți-am răspuns la întrebarea “ce înseamnă poker face”, atunci te încurajăm să citești și alte articole interesante despre jocul de poker. Află tot ce trebuie să știi pentru a câștiga la mese de poker on-line sau vezi topul nostru cu filme despre poker pe care trebuie să le vezi chiar acum.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*