Cele 8 stadioane Qatar – aici se ține Cupa Mondială 2022

Așteptarea a luat sfârșit, iar evenimentul de fotbal al anului se apropie. Cupa Mondială se desfășoară pe timp de iarnă, iar cele 8 stadioane Qatar 2022 în care se va ține evenimentul sunt pregătite. 

Chiar dacă se desfășoară iarna, vremea în Qatar este destul de caldă, iar stadioanele sunt dotate cu aer condiționat. Cupa Mondială 2022 are loc între 21 Noiembrie și 18 Decembrie și este pentru prima oară în istorie când se organizează într-un anotimp, de fel, răcoros. 

Cele 8 stadioane au fost construite după standarde înalte, cu materiale durabile și după o arhitectură modernă. Lucrarea a început încă din 2010, când Qatar a primit vestea că va organiza Cupa Mondială 2022. În continuare, află care sunt aceste stadioane, în ce meciuri vor fi utilizate și în ce perioade se vor desfășura etapele evenimentului. 

Care sunt cele 8 stadioane Qatar 2022?

Anul acesta, Cupa Mondială este organizată de Qatar, iar stadioanele sunt pregătite pentru a începe campionatul de fotbal. Uite și programul în care se va desfășura evenimentul în stadioane Qatar:

  • Faza grupelor se ține între 21 Noiembrie și 2 Decembrie. 
  • Între 3 și 6 Decembrie au loc optimile de finală 
  • Între 9 și 10 Decembrie sunt sferturile de finală
  • Semifinalele se țin între 13 și 14 Decembrie
  • Finala mică pe 17 Decembrie 
  • Finala are loc pe 18 Decembrie

Construcția și îmbunătățirea stadioanelor a început încă din 2010, când FIFA a anunțat că organizarea Cupei Mondiale în 2022 o să fie responsabilitatea Qatar-ului.

Lusail

Stadionul Lusail din orașul cu același nume este cel mai mare stadion construit în Qatar, având o capacitate de 80.000 de persoane. Lusail va găzdui Finala Campionatului de la 18 Decembrie. După Cupă, acesta va fi transformat într-o construcție destinată locuitorilor, cum ar fi o clinică sau o școală.

Al Bayt în Al Khor

Cu o capacitate de maxim 60.000 de persoane, Al Bayt este al doilea cel mai mare stadion Qatar. Acesta va susține deschiderea Campionatului Mondial de fotbal 2022 și se află în orașul Al Khor.

Schooling Metropolis în Al Rayyan

Unul dintre aceste stadioane Qatar, Schooling Metropolis, se află într-o zonă cu organizații sportive și academice, în Al Rayyan. Este construit sub nivelul mării și are o capacitate de 45.000 de persoane. 

Al Thumama în Doha

În partea de sud a orașului Doha a fost construit stadionul Al Thumama. Enviornment are o capacitate de 40.000 de oameni și a fost finalizat latest, în Octombrie 2021. Stadionul acesta este particular prin faptul că folosește cu 40% mai puțină apă decât un stadion regular. Lucrul acesta i-a adus și o certificare cu 4 stele de la World Sustainability Evaluation System Belief (GSAS).

Stadionul Al Janoub în Al Wakrah

Construcția stadionului Al Janoub a fost inspirată din istoria orașului în care se află, Al Wakrah. Al Janoub poate să fie ocupat de până la 40.000 de persoane, dar după terminarea competiției, capacitatea se va cut back la 20.000 de persoane. Acesta a fost finalizat și deschis în anul 2019. 

Stadion Khalifa Worldwide în Al Rayyan

Al treilea dintre stadioane Qatar 2022 construite în orașul Al Rayyan este Khalifa Worldwide. Construit inițial în 1976 și îmbunătățit în ani recenți, acest stadion este unul dintre cele mai vechi arene în Qatar. Acesta a fost extins pentru Cupa Mondială, ajungând la o capacitate de 40.000 de oameni. 

Ahmed Bin în Al Rayyan

Tot în orașul Al Rayyan s-a construit și stadionul Ahmed Bin, care are o capacitate de 40.000 de persoane. Arhitectura arenei pune în valoare caracteristici ale Qatar-ului, cum ar fi fauna, deșertul, flora și comerțul.

Ras Abu Aboud – Stadionul 974 în Doha

Ras Abu Aboud, acum numit Stadionul 974, este construit în orașul Doha și are o capacitate de 40.000 de oameni. Schimbarea numelui are legătură cu numărul de containere maritime care s-a folosit în construcția stadionului. După terminarea campionatului, Stadionul 974 va fi dezasamblat, iar în locul lui se va construi un centru de dezvoltare. 

Concluzie

Toate arenele au fost construite într-un mod inovativ. Arhitectura lor pune în valoare părți importante ale Qatar-ului, cum ar fi fauna și istoria țării. Unele dintre aceste stadioane Qatar au fost construite atât pentru a ține Campionatul Mondial, cât și pentru a servi ulterior locuitorilor ca școli, clinici sau centre de dezvoltare. 

Distrează-te și plasează pariuri la Cupă la cele mai bune agenții din România. Urmărește echipele story preferate și pariază pe câștigători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*