Cât durează un meci de baschet? (FIBA & NBA)

Cât durează mai actual un meci de baschet?

În cazul meciurilor europene, un meci de baschet durează 40 de minute. Totuși, campionatul nord-american NBA are un timp alocat diferit, acesta fiind de 48 de minute. Durata meciurilor poate varia, întrucât factorul care influențează cât ține un meci de baschet este cronometrarea timpului, care este alocat jocului efectiv. Asta înseamnă că nu se calculează timpul în care mingea este în afara jocului.

Cât durează o repriză de baschet?

Meciurile de baschet europene sunt împărțite în 4 reprize a câte 10 minute fiecare. Se alocă câte o pauză de 2 minute între sferturile 1-2 și 3-4 și o pauză lungă între reprizele 2-3, de 15 minute. Aceste pauze nu afectează cât durează o repriză la baschet pentru că, cum am mai spus, se cronometrează doar timpul efectiv de joc.

Pentru NBA, meciul este împărțit în același număr de reprize, însă a câte 12 minute fiecare. De aceea există o diferență între cât ține un meci de baschet european față de unul NBA. În schimb, pauzele acordate sunt la fel. Mulți amatori ai jocurilor de baschet susțin că meciurile nord-americane ar fi mai eficiente tocmai datorită timpului alocat. Detaliile cu privire la cât durează un meci de baschet sunt importante atunci când dorești să pariezi la un meci. Dacă nu ai plasat un pariu încă, poți verifica pagina noastră de pariuri fără depunere și să alegi opțiunea preferată!

Prelungiri și day out

Dacă meciul se sfârșește cu egalitate între echipe, acesta este prelungit cu o repriză suplimentară de încă 5 minute, adică intră în time beyond regulation. Acest lucru poate continua până când una dintre echipe înscrie scorul câștigător și este un alt issue care nu influențează cât durează o repriză de baschet.. În timpul meciurilor de baschet se pot acorda 5 timeout-uri în timpul jocului și 1 pe sfert în time beyond regulation. Singura excepție este campionatul nord-american, care acordă 6 timeout-uri în timpul jocului și 2 pe sfert în time beyond regulation.

Reguli generale meciuri baschet

Chiar dacă este vital de știut cât timp ține o repriză sau un meci la baschet, tot la fel de vital este să cunoști și câteva reguli generale. În cazul meciurilor clasice de baschet, o echipă este formată din 5 jucători care trebuie să înscrie scoruri cât mai mari până la sfârșitul timpului. Echipele pot înscrie 3, 2 sau 1 punct, în funcție de distanța de unde mingea a fost aruncată. Regulile sunt doar puțin diferite între baschetul nord-american și cel european, însă scopul este același: echipa cu cele mai multe puncte câștigă!

Concluzii

Baschetul este unul dintre sporturile pe care nu vrei să le pierzi. Plin de suspans și various strategii, nici nu îți vei da seama cât durează un meci de baschet până te trezești brusc la finalul acestuia! Din nou, un meci european de baschet durează 40 de minute, în timp ce unul nord-american durează 48 de minute. Dacă urmărești să pariezi pe un meci de baschet, te invităm să arunci un ochi la bonusurile noastre pentru pariuri fără depunere și să profiți de pe urma informațiilor culese!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*