Cât durează un meci de fotbal?

Cât durează mai precise un meci de fotbal?

În common, un meci de fotbal durează 90 de minute, lucru care se aplică atât meciurilor masculine cât și celor female. Desigur, există și posibilitatea unei prelungiri, care poate să se întindă până la 30 de minute. În plus, în timpul meciului pot exista anumiți factori care pot să afecteze cât ține un meci de fotbal, despre care vei citi mai jos în acest articol.

Cât ține o repriză de fotbal?

O repriză de fotbal durează 45 de minute. Un meci de fotbal este împărțit în două reprize a câte 45 de minute fiecare. Între cele două reprize există o pauză de 15 minute, dar care nu influențează cât ține un meci de fotbal în common. Meciul este cronometrat de către arbitru, care poate cere prelungirea reprizelor dacă este cazul, cu 1-6 minute. În plus, dacă meciul se termină la egalitate și după prelungirile de 15 minute, se ajunge la penaltiuri. Golurile înscrise din aceste penaltiuri nu se iau în considerare la rezultatul remaining al meciului, ci doar în cadrul meciurilor de baraj, finale sau alte competiții.

Prelungiri și inactivitate

Dacă meciul se încheie cu egalitate, el se prelungește cu 2 reprize de prelungiri, a câte 15 minute fiecare. Ele se adaugă la cât durează un meci de fotbal, motiv pentru care meciul poate să treacă de 90 de minute. Este essential să știi cât ține un meci de fotbal în cazul în care vrei să îți încerci norocul la pariuri care implică timpul meciului. Poți paria și de pe site-ul nostru, unde avem oferte unique pentru tine la pariuri fără depunere!

Orice alt issue de inactivitate a meciului precum rănirile, penalizările și alte întârzieri generale se adaugă la sfârșitul fiecărei reprize. La asta se adaugă și timpul alocat înlocuirii unui jucător, care nu poate dura mai mult de câteva secunde. Acest lucru este cronometrat tot de arbitru, care poate hotărî atât prelungirea reprizei, cât și durata ei.

Reguli generale meciuri fotbal

Dacă ești încă nou în lumea fotbalului sau vrei să îți reîmprospătezi memoria, am pregătit pentru tine câteva dintre regulile generale ale acestuia. Pe lângă cât durează un meci de fotbal, este essential să știi câte ceva și despre echipe. O echipă concurează împotriva unei alte echipe, fiecare fiind alcătuită din 11 jucători. Scopul common al meciului este ca o echipă să înscrie cât mai multe goluri. Dacă o echipă aruncă mingea în poartă, acesta se numără ca și gol. La finalul timpului, echipa cu cele mai multe goluri este declarată învingătoare.

Fiecare membru al echipei are o poziție specifică în echipă: fundaj, mijlocaș, atacant și portar. Ei își pot schimba poziția în timpul jocului, inclusiv portarii, care pot prelua un rol ofensiv. Doar portarul are voie să atingă mingea cu mâinile. Ți-am povestit deja despre cât ține un meci de fotbal, însă ce se întâmplă dacă meciul este abandonat? Există posibilitatea ca, după un anumit interval, meciul să fie abandonat. Chiar și așa, meciul va fi reluat mai târziu, jucând minutele rămase.

Cele două echipe concurează pe un teren de joc bine delimitat, cu suprafețe care îndeplinesc diferite funcții. Sigur ai auzit de „careu”, cunoscut și sub numele de „suprafața de pedeapsă”. Rolul ei este de a delimita locul unde portarului îi este permis să atingă mingea cu mâna. De asemenea, dacă un „fault” este adus asupra unui adversar în această suprafață, el este penalizat. Arbitrul este cel responsabil de acordarea cartonașelor galbene și roșii în cazul penalizărilor.

Concluzii

Dacă nu te-ai decis încă ce pronosticuri să alegi, poți oricând să activezi un bonus la pariuri fără depunere chiar de pe pagina noastră! Este essential să știi cât durează un meci sau o repriză de fotbal dacă ți se cere acest lucru. Îți reamintim că acesta durează, în common, 90 de minute. Dacă te simți atras de acest sport, poți să consulți regulile de pe pagina noastră de fiecare dată când este nevoie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*