Cât durează un meci de rugby?

Cât durează mai precise un meci de rugby?

În regulamentul internațional, găsim cu exactitate cât durează un meci de rugby, și anume 80 de minute. Desigur, durata acestuia poate varia în funcție de opriri, pauze sau alte evenimente ce pot împiedica continuarea jocului. În cazul ligilor inferioare, timpul se poate scale back la 1 oră și 10 minute.

Cât durează o repriză de rugby?

Jocul de rugby este împărțit în două reprize de câte 40 de minute fiecare, cu o pauză de 10 minute între ele. Rugby-ul și fotbalul american sunt relativ similare între ele, însă cât ține un meci de rugby este diferit față de fotbalul american, care are o durată de 60 de minute. Dacă te interesează fotbalul american, am creat un articol particular pentru acest joc chiar AICI.

Timp pierdut și timp de joc suplimentar

În rugby, timpul pierdut poate fi cauzat de: accidentări, schimbarea echipamentelor, înlocuirea jucătorilor și semnalizarea antijocului (joc incorect, periculos, conduită incorectă). El se adaugă la cât ține un meci de rugby, deci meciul poate dura 80 de minute plus timpul pierdut. Regulamentul prevede că orice timp pierdut va fi recuperat în aceeași repriză. Timpul de joc suplimentar poate fi aprobat de către federație în cazul prelungirii la scoruri egale.

Cum se joacă rugby?

Acum că ai aflat cât durează un meci de rugby, este essential să înțelegi și cum se joacă. Obiectivul jocului este simplu: câștigarea de cât mai multe puncte! O echipă este alcătuită din 15 jucători, inclusiv jucătorii de rezervă. Poți marca puncte prin eseu (purtarea și culcarea mingii în terenul advers) sau prin trimiterea mingii cu piciorul printre boturile opposed (doi stâlpi paraleli cu o bară între ei). Modul în care poate fi pasată mingea diferă de majoritatea jocurilor. Ea poate fi pasată numai înapoi cu mâna. Este posibil să fie plasată și înainte, dacă este lovită cu piciorul.

Desfășurarea jocului și ofsaidul

Jucătorul care se află în posesia mingii trebuie prins de unul sau mai mulți jucători din echipa opusă, pentru a-l bloca la pământ. Ofsaidul poate avea loc în două situații: la momente fixe și în joc deschis.

Ofsaidul la momente fixe este de două feluri: grămada ordonată sau repunerea din margine. Grămada ordonată limitează jucătorii în funcție de liniile imaginare, care trec la ultimele picioare ale jucătorilor din grămada ordonată. Jucătorii adverși nu au voie să treacă peste liniile respective. Ei trebuie să aștepte la linia ultimelor picioare ale echipei proprii până când mingea iese din conturul grămezii. În cazul ofsaidului la margine, liniile imaginare care trec la 10 metri paralel cu aliniamentul jucătorilor de la margine sunt liniile de ofsaid.

Ofsaidul în jocul deschis plasează jucătorii înaintea coechipierului purtător de minge. Toți jucătorii care se află în acea zonă sunt în poziție de ofsaid. Regulamentul prevede că, pentru a intra în joc, ei trebuie să fie în spatele purtătorului de minge. Se pot aplica penalizări pentru jucătorii care încearcă să joace o minge șutată de un coechipier aflat în spatele său.

Concluzii

Dacă te-ai decis să plasezi pronosticuri la rugby și este essential să știi cât durează un meci de rugby, poți oricând să revii la acest articol! Poți consulta pagina noastră pentru bonusuri pariuri fără depunere dacă vrei să te obișnuiești mai întâi, fără să joci pe bani reali. În plus, utilizatorii noi au parte de bonusuri unique de bun venit! Nu ezita și profită acum de câștiguri mari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*