Cât durează un meci de hochei?

Cât durează mai precise un meci de hochei?

Un meci de hochei durează în whole 60 de minute, plus 15 minute pauze între reprize. Este posibil ca meciul să se prelungească dacă au loc opriri. Acest lucru este inevitabil, deci cât durează un meci de hochei poate varia în funcție de meci și alți factori. Durata unui meci depinde și de ceas, care se oprește când pucul nu este în joc. În hochei, la fel ca în baschet, este cronometrat timpul efectiv de joc.

Cât ține o repriză la hochei?

Am precizat mai sus despre cele 15 minute de pauză între reprize, însă nu și cât ține o repriză la hochei. Răspunsul este 20 de minute. Meciul este împărțit în trei reprize de 20 minute fiecare, având între ele câte o pauză. Toate aceste pauze se adaugă la cât ține un meci întreg de hochei. Meciul poate ajunge la un whole de 90 de minute, cu tot cu pauze.

Cum se joacă hochei?

Acum că ai aflat cât ține un meci de hochei, dar ești încă curios despre acest sport, am pregătit pentru tine câteva reguli generale. Față de fotbal, handbal și alte sporturi care se joacă cu mingea, hocheiul este un sport care se joacă cu un puc și un baston curbat pentru a-l lovi. Cea mai răspândită variantă este pe gheață, dar se poate juca și pe iarbă.

Numărul de membri într-o echipă variază în funcție de tipul competiției. În cazul unei competiții masculine, echipa este alcătuită din most 20 de jucători și 3 portari. În competiția feminină, o echipă este alcătuită din 18 jucători și 2 portari. În schimb, nu există diferențe între câți membri au voie pe gheață și cât ține un meci de hochei, indiferent de competiție. Pentru ambele competiții, o echipă nu poate avea mai mult de 6 jucători pe gheață, dintre care un portar.

În comparație cu alte sporturi, la hochei este permisă împingerea adversarilor pe gheață. De aceea, jucătorii poartă echipament de protecție obligatoriu. Scopul principal al jocului este împingerea pucului în plasa echipei antagonistic, iar echipa cu cele mai multe puncte este declarată câștigătoare. În caz de egalitate, meciul va continua până când una dintre echipe marchează un punct și este desemnată câștigătoare. Acest lucru se numește „moarte subită” și este comparable cu golul de aur în fotbal.

Concluzii

Chiar dacă hocheiul nu are o popularitate atât de ridicată la noi, este un sport extrem de interesant și apreciat în întreaga lume. Dacă tocmai ai decis să plasezi un bilet la pariuri și îți este util să știi durata unui meci de hochei, sperăm că acest ghid ți-a fost de ajutor! În plus, nu doar că pleci cu informații despre cât durează un meci de hochei. Ți-am pregătit și bonusuri pentru pariuri fără depunere particular pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*