Reguli Biliard – Toate Informațiile Esențiale Despre Joc!

Biliardul este unul dintre cele mai amuzante activități pe care le poți face cu prietenii tăi. În ciuda naturii sale distractive biliardul este foarte bine reglementat. Un set de reguli biliard repair este necesar oricărei sesiuni de joc pentru a te asigura că nu există dispute sau nemulțumiri între participanți. Vezi în cele ce urmează toate aspectele elementare pe care trebuie să le cunoști despre joc!

Reguli Biliard – Echipamentul

Regulile Biliard specifică destul de clar toate instrumentele necesare pentru o sesiune de joc. Echipamentul prevăzut constă în: masa de biliard, bile, tacuri și cretă; buna calitatea a acestora poate influența într-un mod pozitiv modul de desfășurare al jocului. Te încurajăm să îți iei prietenii șă să vă deplasați la cea mai aproapă sală de biliard, într-o locație specializată vei găsii, cel mai probabil, tot ce ai nevoie.

Masele de biliard: pot avea diferite dimensiuni, dar în mod regular acestea prezintă o lungime de 2,74 metrii și o lățime de 1,37 metrii. O altă caracteristică definitorie este numărul buzunarelor, fiecare masă are 6 buzunare împărțite în mod egal pe cele două laturi lungi. Mesele de biliard sunt, în common, acoperite cu un materials verde din pânză.

Bilele: sunt în număr de 16, dintre acestea cele mai distincte sunt bila albă și bila neagră, având un rol mai necessary în cadrul jocului. Restul de 14 sunt împărțite în două categorii: bilele pline ( având numerele de la 1 la 7) și cele vărgate ( având numerele de la 9 la 15 ).

Tacurile: sunt bețe din diferite materiale (lemn, fibră de carbon sau de sticlă). Acestea sunt subțiri la un capăt, dar se îngroașă treptat spre mâner. Capătul subțire este folosit pentru a lovii bilele, oferindu-i jucătorului mai multă precizie și management.

Creta: este un instrument indispensabil în arsenalul fiecărui jucător de biliard. Aceasta este folosită pe vârful de affect al tacului, asigurând o frecare optimă între băț și bila albă.

Regulile biliardului cataloghează acest echipament ca fiind de bază, jocul este posibil doar prin intermediul lor. Desigur, de-a lungul timpului au fost concepute și instrumente care să asiste participanții în timpul loviturilor, dar acestea nu sunt la fel de relevante ca cele menționate anterior.

Reguli Biliard – Etapele de desfășurare ale unui meci

Meciurile de biliard pot să difere în funcție de reguli biliard pe care vrei să le aplici. În cadrul jocurilor de amuzament nu este realistă implementarea tuturor regulilor, acestea ar face activitatea rigidă și mai puțin distractivă. Folosește următorul set de etape pentru a juca biliard în mod corect, dar aplică regulile care îți aduc cel mai mult divertisment!

Etapa 1: Strângerea bilelor de biliard: Reguli biliard ne spune că bilele trebuie să fie așezate pe unul dintre punctele point out pe masa de biliard. Acestea vor fi aranjate cu ajutorul triunghiului într-o serie specifică: prima bilă va fi cea cu numărul 1, apoi în spatele acesteia vor fi așezate o bilă vărgată și una plină, ca mai apoi să alternezi cele două tipuri de bile, locul din mijloc este rezervat bilei negre 8. Regulament biliard este destul de strict în această privință pentru că ordinea bilelor poate oferi anumite avantaje.
Etapa 2: Spargerea: Este o acțiune destul de simplă și nu este foarte discutată în cartea de reguli biliard. Trebuie să așezi bila albă pe celălalt punct de pe masă și să o lovești cu tacul. Scopul tău este să lovești puternic, dar controlat, bilele așezate. Rezultatul dorit este introducerea unei bile în buzunar sau împrăștierea uniformă a acestora pe masa de joc.
Etapa 3: Alegerea tipului de bilă: În funcție de prima bilă introdusă în buzunar vei alege tipul cu care vei juca, pline sau vărgate. Spre exemplu, dacă prima ta bilă introdusă este plină, adversarul tău trebuie să joace cu vărgatele.
Etapa 4: Ordinea de joc: Reguli biliard stabilesc o ordine clară de joc. Dacă jucătorul care sparge reușește să introducă o bilă în buzunar acesta rămâne la masă și încearcă să bage toate bilele de tipul celei selectate inițial. În cazul în care acesta ratează tura este predată adversarului. Acest ciclu se continuă până sunt terminate toate bilele.

Reguli Biliard – Cum câștigi

Regulile la biliard care vorbesc despre modurile de câștig sunt destul de restrânse. În esență, pentru a obține o victorie la biliard trebuie să bagi toate bilele story, iar apoi să introduci bila neagră într-un buzunar pe care îl anunți. În felul acesta poți ieși victorios!

În schimb, regulamentul biliard clasic prevede mult mai multe moduri în care poți pierde un meci, printre acestea se numără:

  • Introducerea bilei 8 înainte de a băga restul bilelor care îți aparțin;
  • Introducerea simultană a bilei 8 și a ultimei story bile;
  • Lovirea bilei 8 în afara mesei de biliard;
  • Introducerea bilei 8 într-un alt buzunar decât cel declarat;

Un side necessary pe care ar trebui să știi este că, conform setului de reguli biliard, nu vei pierde partida dacă bila neagră intră într-un buzunar atunci când spargi triunghiul de bile.

Reguli Biliard – Zgârieturi și Faulturi

Setul de reguli biliard definește zgâriatul ( scratching-ul ) ca fiind: momentul în care un jucător încearcă să lovească bila albă și ratează, introduce bila albă într-un buzunar din colț sau o proiectează în afara mesei. Dacă bagi o bilă în timp ce zgârii atunci aceasta se va reîntoarce pe masă, iar adversarul are dreptul să plaseze bila albă oriunde dorește.

Faulturile sunt ușor diferite, acestea constau în: zgârierea bilei albe când încerci să spargi triunghiul de bile, introducerea bilei 8 în timpul spargerii și lovirea unei bile în afara mesei de joc. Reguli biliard ne spun că de fiecare dată când se petrece un fault jucătorul de la masă trebuie să își cedeze tura.

Cele Mai Interesante Reguli Biliard Pe Care Nu Le Știai!

În regulamentul biliard joc am întâlnit o mulțime de elemente complexe, din acestea am realizat o selecție pe care, cu siguranță, o vei considera interesantă! Iată lista celor mai puțin cunoscute reguli biliard:

  • Spargerea inițială nu este considerată ca fiind o lovitură;
  • Dacă nu reușești să introduci o bilă în urma spargerii, oponentul tău are dreptul de a continua să joace sau de a solicita o nouă spargere;
  • Dacă introduci bila neagră în timpul spargerii toate bilele care au intrat în buzunare rămân acolo, mai puțin bila 8 care este reîntoarsă pe masă;
  • Dacă lovești o bilă în afara mesei în timpul spargerii ești obligat să renunți la tură. Oponentul tău poate continua din poziția respectivă sau poate muta bila albă în spatele liniei de pe masa de biliard.
  • Reguli biliard privind ordinea ne spun că, o masa este considerată ca deschisă dacă în urma spargerii nici o bilă nu a fost introdusă în buzunar.
  • Pe o masă deschisă ai dreptul de a lovi bila neagră într-un carambol. Dacă lovești bila neagră direct îți vei pierde tura. În acest caz, orice bilă introdusă rămâne în buzunar, iar masa se consideră în continuare deschisă.

Concluzii

Din câte poți observa nu sunt atât de multe reguli biliard de care trebuie să ți cont, de aceea, acest joc este îndrăgit în întreaga lume. Îți recomandăm să citești și despre cum se joacă Snooker! Snooker-ul este înrudit cu biliardul și este un joc de strategie, îndemânare și perspicacitate. Nu ezita să afli mai multe despre aceste activități extrem de distractive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*