Reguli Kems – Ghidul Complet pentru Începători

Multe reguli Kems au fost întotdeauna ambigue pentru mulți dintre noi. Kems a reprezentat jocul copilăriei pentru mulți dintre noi, de aceea, nu mulți s-au familiarizat în mod corespunzător cu regulamentul. Acum nu mai ai nevoie de improvizații! Vezi în continuare cum se joacă unul dintre cele mai îndrăgite jocuri cu cărți!

Reguli Kems- Informații de bază pentru joc

Joc de cărți Kems se evidențiază prin simplitatea sa. Este un joc extraordinar pentru serile în familie/ cu prietenii, deoarece nu necesită strategii complexe sau analiză în detaliu. Tot ce ai nevoie pentru a avea succes la joc Kems este o înțelegere, relativ bună, a setului de reguli Kems și de un coechipier de încredere. Jocul este foarte dinamic, de aceea ai nevoie de un individ cu care să comunici eficient. Nu scăpa din privirii adversarii și aceștia încearcă din răsputeri să câștige.

Conform reguli Kems, pentru a participa la joc ai nevoie de un număr par de oameni. Poți juca în perechi de câte 2, 4 sau 6. Singurul echipament de care ai nevoie este un pachet de cărți clasic (52 de cărți). Dacă ți se pare că nu vă ajung cărțile mai poți adăuga un pachet, regulamentul Kems nu prezintă interdicții în această privință.

Reguli Kems – Cum se joacă

Din fericire, nu există foarte multe reguli Kems (acest lucru este intenționat). Jocul a fost conceptul astfel pentru a-ți putea permite să te concentrezi pe toate acțiunile și detaliile pe care le observi la restul participanților. Spunem acest lucru pentru că jocul se bazează pe transmiterea semnalelor și detectarea lor.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să creezi echipe de câte 2. Apoi trebuie să stabiliți un semnal. Ai grijă ca restul participanților să nu îl afle. Semnalul respectiv va fi utilizat pentru a oferii informații partenerului tău. Te sfătuim să folosești ceva discret, pentru a rămâne valabil pentru mai multe runde.

Așezați-vă întru loc deschis pentru a vă fi mai ușor să vedeți semnalele, astfel jocul va fi mai provocator. Împărțiți câte 4 cărți fiecărui jucător și așezați alte 4, cu fața în sus, pe masă. Reguli Kems ne spun că după această etapă de pregătire jocul poate să înceapă!

La fiecare tură jucătorii înlocuiesc o carte de joc cu una din mâna lor. Reguli Kems nu specifică o limită în ceea ce privește numărul cărților pe care le poți schimba. În plus, nu există o ordine în care jucătorii vor lua cărțile de jos. Scopul acestei etape este de a dobândi 4 cărți de o anumită valoare.

După ce revendici cărțile dorite va trebui să folosești semnalul secret pentru a-i comunica coechipierului tău acest lucru. Atunci când partenerul tău vede semnalul, conform reguli kems, acesta trebuie să spună speedy “Kems”. Felicitări, echipa ta a dobândit un punct! Prima echipă care ajunge la 5 puncte este declarată învingătoare.

Regulile Kems ne spun că poți sabota echipa adversă, făcându-i să piardă unul dintre punctele obținute. Tot ce ai de făcut este să urmărești atent echipele antagonistic! Dacă reușești să identifici semnalul adversarilor poți spune “Contra Kems”.

În cazul în care ai dreptate jucătorul prins va arată cărțile și echipa ta va primii punctul, în caz contrar adversarul îți va arata 2 cărți diferite din mâna sa (pentru a demonstra că nu are combinația câștigătoare). Acuzarea pe nedrept va duce la pierderea unui punct.

Cărțile de pe masă vor fi înlocuite în momentul în care nimeni nu mai are nevoie de ceva. Apoi așezați alte 4 cărți cu fața în sus pentru a începe o nouă rundă. Un meci de kems joc este format din mai multe runde.

Kems joc este foarte simplu.. După lecturarea acestei rubrici poți da startul la distracție. Regulile Kems vor fi asimilate cel mai bine după câteva jocuri de exercițiu.

Reguli Kems – Punctele

După cum am stabilit anterior, echipa câștigătoare este cea care ajunge prima la 5 puncte. Iată în continuare modalitățile prin care poți acumula puncte și valoarea lor:

  • Dacă tu sau partenerul tău strângeți cărțile necesare și anunțați “Kems” în baza semnalului secret veți revendica un punct;
  • Dacă tu și partenerul tău strângeți cărțile necesare, puteți anunța în baza semnalului “Dublu Kems” așa veți primii două puncte;
  • Echipa ta va pierde un punct dacă strigi “Contra Kems” pentru un adversar care nu are toate cele 4 cărți identice;
  • Echipa adversă va pierde un punct dacă strigi “Contra Kems” în momentul în care ei au 4 cărți identice.

Utilizează “Contra Kems” pentru a împiedica echipa adversă să ajungă prima la punctele câștigătoare! Această regulă kems îi favorizează pe cei îndrăzneți, dornici să își asume riscuri. Crează-ți propriul stil și joacă Kems așa cum îți place!

Kems Joc și Alte Jocuri de Cărți Populare

Haide să îți arătăm o serie de jocuri cu cărți pentru o seară reușită, dacă tot ai la îndemâna un pachet de cărți clasic!

Popa Prostu’: Popa Prostu este un joc de cărți captivant și plin de umor, potrivit pentru grupuri mari de prieteni sau familii. Scopul jocului este să îți umpli mâna cu cărți de același fel , iar apoi să le așezi ușor pe masă. Ultimul persoană care pune cărțile pe masă este declarat Popa Prostu’ pentru o rundă. Vezi cum se joacă Popa Prostu’ și învață trucuri folositoare.

Macao: este un joc de cărți dinamic și distractiv. Scopul tău este să primul care scapă de toate cărțile din mână, acest lucru poate fi dificil decât crezi. În Macao trebuie să gândești strategic și să te folosești de cărțile speciale la momentul potrivit. Vezi cum se joacă Macao și petrece timp cu apropiații într-un mod plăcut!

Canastă: Canastă este un joc de cărți complicated și plin de tactici, potrivit pentru grupuri de prieteni sau familii care doresc să petreacă timp împreună într-un mod distractiv și competitiv. Scopul jocului este să obțineți puncte prin formarea de „canaste” (grupuri de cel puțin șapte cărți de aceeași valoare) și prin punerea cărților în jos într-un mod strategic. Fiecare carte are o valoare în puncte, iar jucătorii trebuie să își gestioneze resursele și să ia decizii inteligente pentru a maximiza punctele obținute. Vezi cum se joacă Canastă.

Concluzii

Reguli Kems sunt indispensabile pentru a te putea bucura la maxim de joc. Din câte poți observa, în esență, acestea sunt easy pentru a crește gradul de interacțiune. Datorită acestui joc te poți bucura de momente amuzante și pline de adrenalină alături de prietenii tăi. Ce mai stai? Începe un Kems joc chiar acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*